BERD va depune eforturi pentru o mai mare transparenţă în sectorul bancar moldovenesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şeful BERD se va întâlni cu toate oficialităţile moldoveneşti
Şeful BERD se va întâlni cu toate oficialităţile moldoveneşti

Preşedintele Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Thomas Mirow a avut o întrevedere cu Dorin Drăguţanu, Guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei.

Oficialii au discutat despre sprijinul acordat de această instituţie internaţională în implementarea proiectelor de dezvoltare pe anumite segmente strategice ale economiei Republicii Moldova, potrivit unui comunicat de presă al BNM. Astfel, deliberările s-au referit la susţinerea din partea BERD pentru dezvoltarea sistemului bancar sub aspect financiar şi tehnic. Asistenţa vizează acordarea liniilor de credit de importanţă investiţională şi în condiţii avantajoase băncilor şi contribuie la dezvoltarea acestora la nivel instituţional, operaţional şi corporativ.

Agenda întrunirii a inclus, de asemenea, dezbateri despre implementarea proiectului de finanţare a eficienţei energetice, în baza aplicării unor noi metode şi abordări de finanţare a investiţiilor aferente în condiţii de piaţă concurenţială. Dialogul oficialilor a mai vizat eforturile comune ale BNM şi BERD pentru sporirea transparenţei structurii acţionarilor băncilor, în scopul realizării unei supravegheri bancare prudenţiale optimizate.

În vara acestui an pachetul de acţiuni deţinute de BERD la Moldova-Agroindbank au fost obiectul unui atac de tip raider realizat de afacerişti moldoveni cu sprijinul unor reprezentanţii ai guvernării, şi exista pericolul real ca instituţia financiară internaţională să piardă activele.

Băncile au fost obligate să adopte măsuri mai aspre de combatere a spălării banilor şi finanţării terorismului

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite