Bărbatul învinuit de asasinarea tinerilor îndrăgostiţi de la Durleşti, la libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul învinuit de asasinarea celor doi tineri îndrăgostiţi de la Durleşti a fost eliberat din arest la sfârşitul lunii decembrie, după aproape două luni de detenţie.

Potrivit procurorilor, acesta are în continuare statut de învinuit. „Investigaţiile în privinţa lui continuă. A fost eliberat din arest pentru că nu credem că va încerca să se eschiveze de la anchetă“, ne-a explicat procurorul Denis Rotaru, din Secţia exercitare a urmăririi penale pe cazuri excepţionale.

La rândul său, Valeriu Mardare, avocatul bărbatului, susţine că oamenii legii nu au suficiente probe împotriva clientului său.

Vasile B. (nume schimbat - n.r.), de 44 de ani, a fost încătuşat la începutul lunii octombrie 2012. Mama bărbatului a povestit atunci pentru „Adevărul“ că fiul său a fost luat chiar în timpul serviciului. „Oamenii legii au făcut mai multe percheziţii în casa în care locuiesc cei doi fii ai mei. L-au luat pe cel mai mare chiar de la lucru. I-au spus că au găsit saliva lui pe hainele copiilor ucişi, iar pe un cablu de la aparatul de radio ar fi depistat amprentele sale“, a spus femeia.

Şi fraţii Vladimir şi Eugen Fiodoruc, ambii învinuiţi în dosarul dublului omor de pe traseul Chişinău-Ialoveni, se află la libertate. Vladimir a fost reţinut în mai 2011 în Turcia, fiind adus în ţară peste un an şi câteva luni. Între timp, fratele său, Eugen, a fost deţinut la Psihiatrie.

„Cele două cazuri sunt cercetate în comun. În ambele episoade avem însă anumite probe pe care le investigăm separat“, a mai adăugat Denis Rotaru.

Crime care ne-au cutremurat

În septembrie 2010, în apropierea şoselei Chişinău-Ialoveni, au fost descoperite cadavrele a unui bărbat de 31 de ani şi a unei tinere de 20 de ani, împuşcaţi cu o armă de vânătoare. La începutul lunii aprilie 2011, Olga Câşlaru (15 ani) şi iubitul ei, Ilie Racu (18 ani), ambii elevi la Liceul „Hyperion" din Durleşti, au fost găsiţi morţi: fata cu o împuşcătură în ceafă, iar tânărul, cu un glonţ în cap şi celălalt în torace. Corpul fetei, dezbrăcată pe jumătate, a fost găsit în maşină. Cel al băiatului era băgat în portbagajul BMW-ului care-i aparţinea.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite