Bărbatul care şi-a ucis fiica în bătăi a fost condamnat la zece ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copila a decedat FOTO: Arhivă
Copila a decedat FOTO: Arhivă

Bărbatul din Leova care şi-a bătut fiica minoră până aceasta a decedat a primit zece ani de închisoare. Sentinţa a fost pronunţată de judecătoria raională, după ce procurorii au demonstrat că inculpatul a comis violenţă în familie soldată cu decesul victimei.

S-a întâmplat pe 26 ianuarie. Bărbatul şi-a bătut fiica în vârstă de cinci ani când era în stare de ebrietate. Din cauza loviturilor, fetiţa a ajuns la spital în comă profundă însă nu a mai putut fi salvată. Peste o săptămână, copila a decedat. Potrivit unui comunicat al Procuraturii, procurorii consideră sentinţa prea blândă şi anunţă că o vor ataca.

Statisticile Procuraturii Generale arată că în primele 6 luni ale anului curent, în republică au fost pornite 581 de cauze penale vizând violenţa în familie, ce constituie o creştere cu 80% a numărului de dosare de acest gen în raport cu perioada similară a anului trecut. Acest lucru este condiţionat de numărul mare de plângeri depuse de victimele actelor de violenţă în familie, care se adresează mult mai des, pe motiv că organele de drept de fiecare dată intervin în protejarea şi repunerea acestora în drepturi. Astfel, în primul semestru au fost eliberate 223 de ordonanţe de protecţie a victimelor violenţei în familie.

Din numărul total al cauzelor penale declanşate, 341 au fost expediate de procurori pentru examinare în instanţele de judecată.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite