Banii europeni au ajuns şi în stânga Nistrului. O policlinică din oraşul Dnestrovsk a fost renovată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Policlinica renovată din Dnestrovsk, înainte şi după renovare. Sursa foto: Irina Perciun
Policlinica renovată din Dnestrovsk, înainte şi după renovare. Sursa foto: Irina Perciun

Peste 20 de mii de locuitori ai oraşului Dnestrovsk, din stânga Nistrului, vor beneficia de o policlinică renovată, cu personal medical instruit conform standardelor şi practicilor moderne. Policlinica a fost inaugurată joi, 21 iulie.

UE a oferit peste 140 mii de euro pentru renovarea policlinicii, în cadrul unui program implementat de PNUD, OMS şi UNICEF.

Instituţia are aproape 60 de ani de când a fost dată în exploatare, iar din cauza faptului că nu a fost reparată anterior, exista riscul să fie închisă, deoarece nu mai corespundea standardelor actuale. 

Acoperişul era spart, sistemul de încălzire defectat, iar cel de aprovizionare cu apă şi canalizare nefuncţional. Doctorilor le lipseau condiţii elementare de muncă pentru deservirea populaţiei din Dnestrovsk, precum şi din satele învecinate, Pervomaisk, Nezavertailovka şi Korotnoe. 

Policlinica a fost dotată cu frigidere pentru păstrarea vaccinurilor, oferite de UNICEF, UE şi Agenţia Elveţiană de Dezvoltare şi Cooperare. Totodată, echipament pentru vaccinare a mai fost oferit pentru Centrul Sanitar-epidemiologic din Tiraspol şi alte 140 instituţii medicale, care deservesc 44 sate. 

În perioada 2012-2015, trei instituţii perinatale din stânga Nistrului au fost renovate, сinci au fost dotate cu echipament medical modern, iar personalul medical a fost instruit. De asemenea a fost renovat şi Spitalul de Urgenţă din Bender. 

Mai mult ca atât, au fost desfăşurate activităţi de informare a populaţiei cu privire la promovarea alăptării, imunizărilor şi de informare despre pericolul fumatului în timpul sarcinii. Toate acestea au fost posibile datorită implicării partenerilor de pe ambele maluri ale râului Nistru, se arată într-un comunicat de presă emis de ofiţerul de presă al UNDP, Irina Perciun.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite