Banca Centrală a Rusiei: În anul 2013, valoarea transferurilor băneşti în Republica Moldova a ajuns la 2,25 de miliarde de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O mare parte din moldoveni muncesc la şantierele din Rusia
O mare parte din moldoveni muncesc la şantierele din Rusia

În anul 2013, transferurile băneşti personale din Rusia în Moldova au crescut cu 288 de milioane de dolari, faţă de anul 2012 şi au ajuns la 2,25 de miliarde de dolari, arată un raport al Băncii Centrale a Federaţiei Ruse

Potrivit datelor Băncii Centrale a Rusiei valoarea transferurilor a crescut practic în fiecare trimestru al anului 2013: de la 416 milioane de dolari în primul, la 545 de milioane în al doilea, la 652 de milioane în al treilea şi doar în trimestrul patru a înregistrat o scădere de până la 635 de milioane de dolari.

Acelaşi raport arată că din anul 2011 valoarea transferurilor băneşti din Rusia în Republica Moldova s-a majorat cu peste 650 de milioane de dolari: de la 1,6 miliarde de dolari în 2011, la 1,96 miliarde în 2012 până la 2,25 miliarde de dolari în 2013.

După volumul transferurilor băneşti personale din Rusia, Republica Moldova ocupă locul patru între ţările CSI, după Uzbekistan, Ucraina şi Tadjikistan.

Banca Centrală a Rusiei nu specifică care este cota transferurilor efectuate prin intermediul băncilor din Transnistria, fluxuri băneşti ce nu sunt monitorizate de către Banca Naţională a Moldovei.

Potrivit Băncii Centrale a Rusiei, transferurile personale includ atât remitenţele de bani, cât şi cele în naturaă, remunerarea angajaţilor-nerezidenţi în ţara în care se află la muncă, din care se scad cheltuielile de transport şi de călătorie legate de locul de muncă din străinătate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite