Au primit amenzi de peste 100.000 de lei. Comercianţii de automobile din Moldova, în vizorul Fiscului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Amenzi usturătoare pentru comercianţii de automobile FOTO. Adevărul
Amenzi usturătoare pentru comercianţii de automobile FOTO. Adevărul

Inspectorii fiscali din Republica Moldova au verificat nouă agenţi economici specializaţi în vânzarea automobilelor depistând mai multe încălcări. Suma amenzilor aplicate au fost de circa 112.000 de lei.

Potrivit unui comunicat al Serviciului Fiscal de Stat (SFS), instituţia şi-a concentrat atenţia şi intensificat acţiunile de monitorizare şi conformare a contribuabililor specializaţi în comercializarea automobilelor. 

„În acest context, în rezultatul examinării indicatorilor economici conform dărilor de seamă prezentate la organul fiscal, au fost selectaţi 9 agenţi economici cu riscuri sporite pentru administrarea fiscală, manifestate prin ponderea mică a impozitelor achitate în raport cu volumul livrărilor sau cuantumul salariilor declarate”, susţin reprezentanţii Fiscului.

Astfel, inspectorii fiscali au depistat patru cazuri de încasare a mijloacelor băneşti în valută străină, nouă cazuri în care nu au fost utilizate maşinile de casă şi control, un caz în care agentul economic nu a informat instituţia despre sediu. În acelaşi timp, în urma controalelor, a fost identificat un caz în care nu a fost prezentat la prima cerere documentele de provenienţă pentru automobilele aflate în vânzare şi un caz de desfăşurare a activităţii fără autorizaţie de funcţionare.

Pentru încălcările depistate au fost stabilite sancţiuni fiscale şi contravenţionale în sumă de 112.000 de lei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite