Atac terorist în redacţia unui ziar din Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În urma atentatului şi alte redacţii ale ziarelor din Franţa au fost puse sub supravegherea forţelor de ordine.FOTO Arhivă Adevărul
În urma atentatului şi alte redacţii ale ziarelor din Franţa au fost puse sub supravegherea forţelor de ordine.FOTO Arhivă Adevărul

Redacţia cotidianului umoristic Charlie Hebdo din Paris a fost astăzi ţinta unui atac terorist. Potrivit ministrului  de Interne, trei bărbaţi mascaţi au intrat în clădire în jurul orei 11:30 (12:30, ora Moldovei) şi au deschis focul cu arme Kalaşnicov asupra jurnaliştilor. În urma atentatului au murit 12 oameni dintre care doi poliţişti.

Directorul publicaţiei, Stéphane Charbonnier, cunoscut ca şi caricaturistul Charb care conducea ziarul din anul 2009 a fost ucis. Jurnalistul  în vârstă de 47 de ani a fost inclus pe lista ţintelor Al Qaeda, în 2013, pentru că a realizat caricaturi ale profetului Mohamed. Acesta a primit ameninţări cu moartea în nenumărate rânduri. A decedat şi poliţistul desemnat să-l păzească pe Charb.

Potrivit martorilor atacul a durat între cinci şi zece minute şi a lăsat în urmă un adevărat carnagiu. Preşedinte Francois Hollande a mers la sediul săptămânalului satiric şi a catalogat atacul ca fiind unul terorist. ”Franţa îi va găsi pe cei responsabili”, a declarat preşedintele.

Mai mulţi francezi au început deja să iasă în stradă în semn de solidaritate. Şi ambasada SUA din Franţa şi-a modificat poza de pe contul de Twitter în „Je suis Charlie“. Preşedintele Barack Obama şi-a exprimat regretul faţă de evenimentele întâmplate şi a declarat că este alături de poporul francez.

Martorii au mai declarat că bărbaţii mascaţi au intrat în cladire strigând "Allah Akbar" şi "Profetul a fost răzbunat" şi ar fi fost simpatizanţi ai reţelei teroriste Al-Qaeda.

Autorităţile din Franţa au luat măsuri de protecţie şi toate redacţiile ziarelor au fost puse sub supravegherea forţelor de ordine.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite