Andrei Pântea: Unele instituţii publice conlucrează cu gruparea criminală „Makena“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Pântea a respins acuzaţiile conform cărora ar fi primit mită de la un consătean cercetat pentru dublu omor
Andrei Pântea a respins acuzaţiile conform cărora ar fi primit mită de la un consătean cercetat pentru dublu omor

Prim-adjunctul Procurorului General, Andrei Pântea, a dezminţit astăzi informaţiile conform cărora ar fi luat mită de la un consătean anchetat pentru dublu omor.

„Aceste atacuri mediace le consider o tentativă de denigrare a reputaţiei mele profesionale. Chipurile şoferul meu ar fi intervenit pentru a ajuta un ucigaş să scape de urmărirea penală, pentru o sumă de bani. Se încearcă manipularea opiniei publice pe marginea unui subiect inventat de anumite cercuri de interese în legătură cu activitatea mea profesională şi funcţia pe care o deţin“, a spus Pântea, în conferinţa de presă.

Procurorul a mai susţinut că declaraţiile apărute în mass-media, cu privire la acest caz, ar fi orchestrate de mai mulţi interlopi din gruparea criminală „Makena“ şi că ar fi primit mai multe solicitări din partea unor persoane publice să claseze dosarul.

„Vă asigur cu toată convingerea că declaraţiile inculpatului Ţigănaş, pe care acesta le-ar fi făcut împotriva mea şi a şoferului, sunt false, el fiind victima unor presiuni fără precedent din partea reprezentanţilor unei instituţii ale statului dar şi ai grupării criminale «Makena». Şi unii şi alţii s-au arătat deranjaţi că am la control un dosar care scoate în evidenţă că ambele părţi sunt cointerezate în existenţa crimei organizate în penitenciarele din Moldova“, a mai declarat Andrei Pântea.

El a adăugat că membrii grupului „Makena“ ar fi făcut presiuni asupra lui Ion Ţigănaş sub pretextul că sunt consăteni şi că astfel ar putea cădea la o înţelegere.

„Procuratura Generală este obligată să continue acest dosar. Vă asigur că vă voi demonstra schema prin care unele instituţii ale statului conlucrează cu structurile interlope. Deţin informaţii că «prietenii» mei lucrează de zor la alte scheme de defăimarea a mea şi atragearea altor jurnalişti în acest joc“, a mai afirmat acesta.

Declaraţiile de astăzi au fost făcute de Andrei Pântea după ce în paginile unui ziar a apărut o investigaţie ce-l vizează pe şoferul său, Vitalie Donică, ce i-ar fi promis lui Ion Ţigănaş, anchetat pentru dublu omor, să intervină pentru clasarea dosarului, în schimbul a 20.000 de euro.

Potrivit ziarului vizat, procurorul ar fi luat o parte din bani şi ar fi refuzat să-l ajute pe Ţigănaş, care era cercetat în stare de arest.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite