Andrei Năstase cere Guvernului să aloce 500 milioane de lei pentru a sprijini agricultorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Nastase

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, cere Guvernului Chicu să aloce de urgenţă 500 milioane de lei pentru a compensa pierderile agricultorilor cauzate de secetă.

„De asemenea, solicit restructurarea pe perioada de cel puţin un an a tuturor datoriilor fermierilor afectaţi; dispunerea achitării reeşalonate de către agricultorii afectaţi de calamitate, timp de un an, a impozitelor şi contribuţiilor aferente salariilor din contul TVA, acumulată în cont”, a scris Andrei Năstase pe pagina sa de Facebook.

Politicianul susţine că în condiţiile în care demisia ministrului Agriculturii încă nu s-a produs, „Platforma DA cere demiterea imediată a acestuia şi desemnarea unui profesionist, capabil să livreze rezultatele aşteptate de agricultorii din întreaga ţară”.

Amintim că premierul Ion Chicu a anunţat marţi, 28 iulie, că Guvernul va aloca în total 350 milioane de lei în sprijinul agriculturii, care a avut de suferit de pe urma secetei, dar şi a ploilor cu grindină. Totodată, prim-ministrul i-a îndemnat pe agricultori să delimiteze „acţiunile reale şi promisiunile făcute de politicieni”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite