Ala Nemerenco, despre pensiunea familiei sale din România: O mică afacere a băiatului meu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ex-ministra Sănătăţii Ala Nemerenco
Ex-ministra Sănătăţii Ala Nemerenco

Consilierul prezidenţial Ala Nemerenco spune că pensiunea din România care nu se regăseşte în declaraţia sa de avere, aparţine fiului său, care şi-a dezvoltat o afacere în acest sens, graţie unui proiect european. Mai mult, Nemerenco spune că i-a acţionat în judecată pe deputaţii PSRM care au venit cu declaraţii calomnioase la adresa sa de la tribuna Parlamentului, notează IPN.

Ala Nemerenco spune că la adresa sa ar fi fost demarată o adevărată campanie de denigrare, iar investigaţiile jurnalistice potrivit cărora ar fi tăinuit o vilă în România sunt nişte falsuri.

„Este o companie care întreţine o mică pensiune cu 4 camere, care este o mică afacere a băiatului meu. Băiatul meu este plecat din ţară din 1999. Această pensiune a fost iniţiată în anii 2011-2012. Este o întreprindere individuală pentru că exact pentru aceste întreprinderi mici au fost oferite proiecte străine”, a declarat Ala Nemerenco în cadrul emisiunii „Cutia Neagră ” de la Tv8.

Mai mult, Nemerenco spune că i-a acţionat deja în judecată pe deputaţii PSRM care ar fi promovat informaţii false la adresa sa, menite să-i pună la îndoială integritatea.

„Am iniţiat proceduri legale, juridice cu toţi cei care m-au calomniat, n-o să mă judec cu toate site-urile lacheilor, dar cu persoanele care au iniţiat toată această calomnie împotriva mea. Sunt deputaţi care au ridicat pe platforma parlamentară tot acest scandal”, a declarat Nemerenco.

Fiind implicată şi în scandalul diplomei de master pe care oponenţii afirmă că ar fi obţinut-o fără a frecventa studiile, Ala Nemerenco spune că diplome similare au fost oferite tuturor persoanelor care au pus bazele Şcolii de Management în Sănătate Publică şi că nu ţine de competenţa deputaţilor să ceară anularea actelor respective. 

„Această diplomă nu a fost oferită doar mie, a fost oferită de către o instituţie, autoritate de stat, la 7 persoane. Nu ne-a chemat nimeni să ne întrebe, a fost recunoştinţa sistemului pentru o muncă de voluntariat. În acest caz trebuie să vină oameni din domeniul academic şi să-şi spună părerea. Nu deputaţii să strige în gura mare să fie anulate aceste diplome”, a mai spus Nemerenco.

Ala Nemerenco deţine funcţia de consilier al preşedintelui Maia Sandu în domeniul sănătăţii, fiind şi ministru desemnat al Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale în Guvernul premierului desemnat Natalia Gavriliţa.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite