Ai lipsit, eşti pedepsit. Deputaţii care şi-au luat vacanţă înainte de vreme vor fi sancţionaţi financiar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

43 de deputaţi care au lipsit nemotivat de la şedinţa Parlamentului Republicii Moldova din 22 iulie, când Guvernul şi-a angajat răspunderea pentru un pachet de 11 proiecte de legi, vor fi sancţionaţi, anunţă un comunicat de presă al Legislativului.

Ca urmare a mai multor solicitări din partea jurnaliştilor, Direcţia comunicare şi relaţii publice a Parlamentului informează că la şedinţa din 22 iulie au absentat nemotivat 43 de deputaţi:

Fracţiunea PCRM – 34 de deputaţi (integral);

Fracţiunea PLDM – Simion Grişciuc, Veaceslav Ioniţă, Lilian Zaporojan;

Fracţiunea PD  –  Gheorghe Braşovschi, Stella Jantuan, Oleg Sârbu;

Deputaţi neafiliaţi – Iurie Bolboceanu, Igor Dodon, Zinaida Greceanâi.

În comunicat se precizează că preşedintele Comisiei drepturile omului şi relaţii interetnice, Vadim Mişin, este singurul deputat care a depus cerere de concediu începând cu 21 iulie 2014,  Ana Guţu a lipsit motivat; iar deputatul Boris Vieru este în concediu medical.

Parlamentarii care au lipsit nemotivat de la şedinţa din 22 iulie vor fi lipsiţi de diurna care se alocă pentru participarea la şedinţele plenare, câte 50 de lei pe zi. Totodată, conform Regulamentului Parlamentului, deputaţii care au lipsit nemotivat la trei şedinţe pe durata lunii iulie vor fi sancţionaţi cu pierderea a 50% din salariul lunar, iar cei care au lipsit la 4 sau mai multe – cu 75%. 

În şedinţa din 22 iulie, preşedintele Parlamentului, Igor Corman, s-a arătat nemulţumit că unii deputaţi „şi-au luat concediu de odihnă de capul lor“, menţionând că Parlamentul a votat o hotărâre prin care a stabilit că sesiunea de primăvară-vară se încheie pe 31 iulie. Şeful Legislativului i-a probozit pe colegii, subliniind că absenţa nemotivată este nu doar ilegală, dar şi imorală.  


 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite