Actorul Mihai Volontir a devenit cetăţean de onoare al Chişinăului

0
0

Actorul Mihai Volontir a devenit cetăţean de onoare al municipiului Chişinău, printr-o decizie a a Consiliului municipal. Secretarul consiliului, Valeriu Didencu, a declarat pentru agenţia de presă IPN că titlu i-a fost conferit pentru realizări remarcabile în domeniul artei teatrale şi cinematografiei.

Mihai Volontir mai deţine premiul Personalitatea ţării şi este cetăţean de onoare al municipiului Bălţi, unde trăieşte şi activează la Teatrul „Vasile Alecsandru”. De asemenea, a primit Ordinul Republicii, cea mai înaltă distincţie a Republicii Moldova.

În 2009, Mihai Volontir a devenit doctor honoris causa al Academiei de Ştiinţe a Moldovei, pentru succesele obţinute în vederea dezvoltării artei teatrale şi cinematografiei şi cu ocazia jubileului de 75 de ani.

Duminică, pe 9 martie, maestrul va împlini 80 de ani. Cunoscut datorită rolurilor sale de teatru şi cinema, mai ales celui al ţiganului Budulai, actorul este în ultimii ani grav bolnav şi a suportat mai multe intervenţii chirurgicale. 

Mai multe - Republica Moldova

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite