„Învingători în lupta pentru viaţă“. Mihai Volontir şi Gheorghe Urschi, distinşi cu premii de excelenţă la Gala UNITEM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marele actor Mihai Volontir a primit astăzi premiul „Personalitatea ţării“, iar regele umorului Gheorghe Urschi – pentru întreaga activitate, oferite în cadrul Galei Uniunii Teatrale din Moldova.

Eufrosinia Dobândă-Volontir a ridicat distincţia pentru soţul său şi a anunţat că actorul s-a întors acum patru zile de la Moscova, unde a suportat cu brio o intervenţie chirurgicală care a durat şase ore. „Vă transmite urări de sănătate, tărie, forţă, dragoste de oameni şi de ţară. Vă iubeşte şi îi e dor enorm de scenă, de aerul din teatru“, a spus actriţa de la Bălţi.

Pentru Gheorghe Urschi au ieşit în scene cele două fiice ale umoristului. „Când Mihai Volontir a împlinit 75 de ani cineva a spus că nu are ce să-i ofere, că a primit deja toate premiile. Tăticul nostru a spus că i-ar oferi cel mai nou titlu: învingător în lupta pentru viaţă. Acum tăticul nostru stă în rând pentru acest titlu de nobleţe“, a spus una dintre ele.

Un alt premiu de excelenţă i-a fost oferit actriţei de la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu“, Dina Cocea. Profitând de prezenţa preşedintelui şi premierului în sală, artista a remarcat că pentru cele trei cele mai importante titluri pe care le deţine are lunar un adaos la pensie de... 25 de lei, adică de un euro şi jumătate. „Mai pun 5 lei şi îmi cumpăr un kilogram de urzici. Vă mulţumesc!“, a fost ironică actriţa.  

Celebrul actor român Mircea Diaconu de la Teatrul Nottara, care a luat acelaşi premiu, a încercat s-o liniştească spunând că dincolo de Prut nu există nici măcar aceste titluri şi acest un euro şi jumătate. „Dacă tot ne plătesc prost, măcar să muncim bine“, a spus senatorul român, prezentat drept „un mare prieten al Basarabiei“.

Şi solistul Operei Naţionale, tenorul Mihai Munteanu s-a învrednicit de un astfel de premiu. Preşedintele UNITEM, Sandu Grecu, de mulţi ani îmi spune excelenţă. Probabil, mă pregătea de acest premiu“, a glumit cântăreţul de operă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite