A fost lăsat să moară de frig, în stradă, din cauza nepăsării medicilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul a fost lăsat de echipajul de ambulanţă să moară de frig, afară Foto: Adevărul
Bărbatul a fost lăsat de echipajul de ambulanţă să moară de frig, afară Foto: Adevărul

Cu toate că se afla în evidenţa medicilor psihiatri, victima a fost „uitată“ de echipajul de salvare afară, în frig, pe terasa Centrului de găzduire a persoanelor fără loc stabil de trai.

Bărbatul în vârstă de 48 de ani a fost găsit de poliţişti pe terasa de vară a Centrului de găzduire a persoanelor fără loc stabil de trai, unde fusese părăsit de un echipaj de ambulanţă. Procurorii sectorului Botanica s-au autosesizat în acest caz, urmând să se decidă dacă vor deschide dosar penal pentru neacordarea de asistenţă medicală de către echipajul de salvare, cu atât mai mult cu cât victima avea poliţă eliberată de Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM). 

Anchetatorii i-au sesizat pe funcţionarii Primăriei şi pe cei ai Inspectoratului Fiscal de Stat din Chişinău pentru a prelua apartamentul defunctului, fiindcă nu a fost găsită nicio rudă a sa, astfel încât să fie evitate cazurile de preluare a locuinţei de persoane rău intenţionate. 

Nu e pentru prima dată când victima a fost găsită în stradă. Bărbatul, care se afla în evidenţa psihiatrilor, a mai fost găsit pe 2 ianuarie, în stare de hipotermie, pe bulevardul Dacia. Atunci oamenii legii le-au recomandat medicilor să-l interneze la Spitalul de Psihiatrie, fiindcă e incapabil să conştientizeze pericolele ce-i pot fi letale. În acel caz, medicii au ignorat această recomandare, permiţându-i să plece chiar în aceeaşi zi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite