450 milioane de dolari pentru Republica Moldova, de la Banca Mondială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Republica Moldova poate conta pe o asistenţă financiară de până la 450 de milioane de dolari, până în anul 2017, din partea Băncii Mondiale. Domeniile prioritare pentru această susţinere vor fi sănătatea şi educaţia, a declarat premierul Iurie Leancă după întrevederea cu vicepreşedintele Băncii Mondiale pentru Europa şi Asia Centrală, Laura Tuck, transmite IPN.

Iurie Leancă a remarcat că Banca Mondială este cel mai vechi partener al Republicii Moldova. Timp de 22 de ani, Banca a susţinut în Moldova promovarea creşterii economice şi crearea locurilor de muncă, mai mulţi agenţi economici beneficiind de susţinere financiară în acest sens. „Cu susţinerea Băncii Mondiale, demonstrăm zi de zi că această ţară poate fi modernizată. Am discutat în cadrul întrevederii despre domeniile prioritare de dezvoltare pentru următoarea perioadă. Rămân prioritare educaţia şi sănătatea. Dar ne propunem să promovăm şi securitatea energetică în această perioadă”, a subliniat oficialul.

Laura Tuck a spus că a discutat cu premierul moldovean problemele care ţin de programul Băncii Mondiale în Moldova. „Ne propunem să promovăm competitivitatea în economie. Considerăm că sporirea competitivităţii economice este foarte importantă”, a subliniat vicepreşedintele Băncii Mondiale pentru Europa şi Asia Centrală. Laura Tuck a adăugat că Banca Mondială este satisfăcută de parteneriatele cu Republica Moldova şi va susţine în continuare reformarea ţării.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite