42 de secţii pentru alegerile preliminare ale Partidului Democrat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lista electorală a PDM va avea 103 candidaţi, aceştia urmând a fi selectaţi în cadrul alegerilor deschise organizate de formaţiune duminică, 28 septembrie. Până la începutul lunii octombrie, se va convoca Consiliul Naţional Politic al PDM, unde se vor aproba lista finală şi programul electoral pentru parlamentarele din 30 noiembrie, transmite IPN.

Şeful comisiei electorale a PDM, deputatul Sergiu Sârbu, a declarat că pregătirile pentru alegerile de mâine sunt pe ultima sută de metri. Vor fi deschise 42 de secţii de vot, în sediile organizaţiilor teritoriale ale PDM, iar cetăţenii se vor putea prezenta la urne de la ora 08.00 până la ora 20.00. Voturile din toate secţiile vor fi aduse la Chişinău, unde peste 200 de observatori din toate raioanele republicii le vor număra.

Alegătorii vor putea propune până la 5 candidaturi, fără să aibă la dispoziţie o listă închisă din care să aleagă. Pentru a evita orice încălcări, atât în interiorul secţiilor de votare, cât şi în afară vor fi instalate camere video.

Lupu cheamă cetăţenii la vot

Liderul PDM, Marian Lupu, s-a adresat într-un mesaj video cetăţenilor şi membrilor formaţiunii, afirmând:,, Împreună cu colegii mei din Partidul Democrat, am decis nu să vorbim, dar să acţionăm pentru a da oamenilor puterea de a decide, pentru a le arăta că ei trebuie să participe şi pot influenţa politica”. Tot dânsul a menţionat că problemele Moldovei sunt cele ale oamenilor, nu cele din rapoartele experţilor sau din cuvântările unor politicieni, iar faptul că oamenii din ţară au primit cu deschidere ideea lor, constituie un motiv de bucurie.

De asemenea liderul democraţilor a amintit motivele pe care s-a bazat iniţiativa respectivă şi îndeamnă moldovenii să fie activi în viaţa publică şi politică. Deşi unii dintre oponenţii PDM au lansat manipulări, Marian Lupu susţine că nimeni nu are dreptul să indice cuiva pe cine să propună în cadrul scrutinului. Ei doresc ca acest scrutin să fie corect, transparent şi să reprezinte o victorie a democraţiei pentru oamenii şi partidul lor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite