Anul iepurelui: Simbolul prosperității și al fericirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din 22 ianuarie 2023 începe Anul Nou Chinezesc. Intrăm în anul iepurelui: Simbolul prosperității și al fericirii 

 Shanghai Library Pudong Branch, expoziția dedicată anului iepurellui Sursa foto : chinadaily.com.cn
Shanghai Library Pudong Branch, expoziția dedicată anului iepurellui Sursa foto : chinadaily.com.cn

Dacă iepurele este zodia ta, ai tendința de a fi blând, liniștit, umil, curtenitor și meticulos.

În cultura tradițională, Festivalul Primăverii este cel mai important eveniment al anului pentru poporul chinez. Fiind unul dintre cele douăsprezece animale din zodiacul chinezesc, iepurele nu este doar simpatic, ci are și multe implicații interesante.

Atunci când un chinez te întreabă despre zodie, scopul său real nu este doar de a înțelege semnul tău, ci și de a te întreba politicos vârsta sau de a afla caracteristicile personalității tale. Dacă iepurele este zodia ta, ai tendința de a fi blând, liniștit, curtenitor și meticulos.

În cultura tradițională chineză, iepurii au fost întotdeauna considerați animale de bun augur. În antichitate, iepurii albi erau simbolul prosperității naționale. Există, de asemenea, nenumărate povești tradiționale despre iepuri. Imaginea animăluțui pufos și simpatic,
este descris ca fiind " Zeița Lunii", adânc înrădăcinată în inimile oamenilor. Primul rover lunar al Chinei este, de asemenea, numit "Iepurele de jad".

În inimile oamenilor, imaginea iepurelui este purtată în suflet, timp de mii de ani, dorința constantă a poporului chinez de a merge mai sus și mai departe. Iepurele este blând, frumos, pașnic și sănătos. În 2023, suntem cu toții pregătiți pentru venirea "iepurelui" .

China intre tradiție și contemporanPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite