VIDEO Violenţele din Siria nasc eroi: un tânăr îşi riscă viaţa pentru o necunoscută

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Abdullah, băiatul de 17 ani care şi-a riscat viaţa pentru o necunoscută FOTO Captură CNN
Abdullah, băiatul de 17 ani care şi-a riscat viaţa pentru o necunoscută FOTO Captură CNN

Un video emoţionant, în care un tânăr sirian este surprins în timp ce îşi riscă viaţa în încercarea de a salva o femeie împuşcată de un lunetist, a fost dat publicităţii de către CNN.

În imaginile tulburătoare poate fi văzută o femeie care zace în mijlocul străzii în bătaia gloanţelor, în timp ce Abdullah, un tânăr de 17 ani, care nu îi este nici rudă şi nici măcar vecin, s-a târât pe burtă pentru a ajunge la ea. „Simţeam că este încă în viaţă. Voiam să o salvăm, să o ducem la spital“, a povestit ulterior tânărul, într-un interviu acordat pentru CNN.

Pe măsură ce tânărul se apropia de ea, se poate vedea cum mâinile femeii tremură. Abdullah se târăşte pentru a nu fi atins de gloanţele care zboară în toate părţile. „Mi-am spus că dacă mor, este voia lui Allah, că mor alături de această femeie“.

Într-un final reuşeşte să fugă, dar numai după ce a legat în jurul femeii o frânghie pentru a o trage din calea gloanţelor. Pe fundalul filmării, printre zgomotul împuşcăturilor, cineva spune continuu, „Allah-u Akbar“ - „Dumnezeu e mare!“.

În cele din urmă, femeia este adusă la adăpost, dar, în ciuda eforturilor lui Abdullah, ea moare. Tânărul rămâne convins că o intervenţie mai rapidă ar fi ajutat la salvarea ei. 

Până de curând, băiatul lucra la o brutărie. Acum, la fel ca mii de alţi sirieni, îşi riscă viaţa zi de zi. „Nu sunt un erou, sunt un om ca oricare altul“, spune Abdullah pentru CNN.

Femeia şi fiul său mergeau pe o stradă din Alep, moment în care rebelii au început să strige la ei să fugă. Dar a fost prea târziu. Oraşul Alep este cunoscut pentru străduţele unde acţionează lunetiştii. Unele dintre ele sunt ştiute, despre altele se află abia atunci când este prea târziu. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite