Uraganul Roslyn va lovi coasta pacifică a Mexicului

0
Publicat:

Furtuna tropicală Roslyn a crescut în intensitate sâmbătă, devenind un uragan de categoria 2 în largul coastei Mexicului de la Oceanul Pacific, şi se aşteaptă atingă uscatul ca un uragan major, a anunţat Centrul Naţional pentru Uragane din Statele Unite (NHC), relatează AFP.

Imagine din satelit care arată uraganul Roslyn apropiindu-se de uscat
Imagine din satelit care arată uraganul Roslyn apropiindu-se de uscat Foto NOAA

La ora 06:00 GMT, Roslyn se afla la 280 de kilometri sud/sud-vest de portul Manzanillo, cu vânturi susţinute de 175 km/h, îndreptându-se spre nord-vest cu o viteză de 11 km/h, a precizat NHC, potrivit Agerpres. 

Roslyn, care s-a intensificat rapid devenind un uragan de categoria 2 pe scara Saffir-Simpson, urmează să crească şi mai mult în intensitate, potrivit NHC.

„Roslyn urmează să fie aproape un uragan major pe măsură ce va trece pe lângă zonele de coastă şi va atinge uscatul pe coasta central-vestică a Mexicului în noaptea de sâmbătă spre duminică, însoţit de vânturi puternice şi provocând valuri potenţial periculoase”, a mai spus NHC.

„Ploile abundente ar putea provoca inundaţii şi posibile alunecări de teren” în anumite zone de pe coasta sud-vestică şi central-vestică a Mexicului, a avertizat centrul.

Autorităţile mexicane au emis o alertă pentru statele Jalisco, Colima, Nayarit şi Sinaloa.

Ciclonii tropicali lovesc Mexicul în fiecare an, de obicei din mai până în noiembrie, pe coastele Pacificului şi Atlanticului.

În octombrie 1997, peste 200 de persoane şi-au pierdut viaţa când uraganul Paulina de categoria 4 a lovit coasta pacifică a Mexicului.  

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite