Terorişti ISIS au evadat dintr-o închisoare din Siria. Potrivit agenţiei SANA, aceştia sunt înarmaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Shutterstock / Soldat în uniformă ISIS în Siria
Foto: Shutterstock / Soldat în uniformă ISIS în Siria

Cel puţin 20 de prizonieri dintre foştii militanţi ai grupării teroriste „Statul Islamic” (ISIS) au evadat joi din închisoarea Al-Sanavia, situată la marginea de sud a oraşului Hasaka (630 km de Damasc). Acest lucru a fost raportat de canalul de televiziune Al Mayadeen, care transmite din Beirut.

Potrivit canalului de televiziune Al Mayaden, cel puţin 20 de prizonieri dintre foştii militanţi ai grupării teroriste „Statul Islamic” (ISIS) au evadat joi din închisoarea Es-Sanavia, situată la marginea de sud a oraşului Hasakah (630 km de Damasc).

Complicii teroriştilor au aruncat în aer două maşini-bombă la intrarea în închisoare pentru a le facilita evadarea.

Luptătorii kurzi din Forţele Democratice Siriene (SDS), care controlează oraşul, au blocat cartierul Guveyran, unde se află închisoarea. Elicopterele Forţelor Aeriene ale SUA se plimbă pe cer, în căutarea unui grup de fugari.

Potrivit agenţiei SANA , teroriştii evadaţi din închisoare sunt înarmaţi. A avut loc un schimb de focuri între ei şi paznici şi s-au auzit şi explozii de grenade.

Până acum, nu există informaţii dacă prizonierii evadaţi au reuşit să iasă din oraş. Comandamentul SDF a desfăşurat forţe speciale de elită la Hasaka pentru a-i urmări pe terorişti, iar acum acestea „perie”  zonele Hay ez-Zuhur şi Hosh el-Baar, unde teroriştii şi complicii lor s-ar putea ascunde.

La 31 martie 2020, 12 prizonieri au evadat din închisoarea Al-Sanavia în direcţia oraşului Al-Shaddadi din sudul provinciei Hasaka. Aproape toţi au fost urmăriţi cu ajutorul dronelor americane şi reţinuţi. Apoi, pentru a scăpa, foştii militanţi au distrus unul dintre zidurile de pe teritoriul penitenciarului. Acest lucru s-a întâmplat în momentul rebeliunii pornite de prizonieri împotriva autorităţilor închisorii. În timpul suprimării sale, cel puţin 70 de persoane au fost rănite.

Închisoarea Al-Sanavia a fost înfiinţată în primăvara anului 2019, şi este locul unde militanţii IS capturaţi în timpul asaltării avanpostului terorist din El-Baguz, de pe malul de est al râului Eufrat, au fost mutaţi. În total, în acest penitenciar sunt cel puţin 3.000 de oameni, printre care se numără şi mercenari străini care au participat la ostilităţi, în rândurile ISIS.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite