Forţele americane echipează o rafinărie de petrol din Siria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Armata americană, prezentă în Siria, echipează o rafinărie de petrol din provincia Hasaka, din nord-estul Siriei. Acest lucru a fost raportat duminică de agenţia de presă siriană SANA.

„Forţele SUA în cooperare cu alianţa kurdă „Forţele Democratice Siriene” (SDF) dotează cu echipamentele necesare o rafinărie de petrol în apropierea câmpului de petrol Rumeilah din Hasaka”. Potrivit agenţiei, capacitatea de prelucrare a fabricii va fi de 3.000 de barili pe zi.

Majoritatea suprafeţei provinciilor siriene Hasaka, Deir ez-Zor şi Raqqa din estul şi nord-estul ţării este controlată în prezent de alianţa kurdă SDF, susţinută de SUA. Din 2015, comandamentul american a stabilit nouă baze militare în zonă. Patru dintre ele sunt situate în apropierea câmpurilor petroliere din Deir ez-Zor şi încă cinci în provincia vecină Hasaka, considerată grânarul Siriei.

Autorităţile siriene consideră prezenţa militară a SUA ca pe o ocupaţie ilegală, însoţită de jefuirea resurselor naturale aparţinând poporului sirian.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite