Tânără de 23 de ani, grav rănită la schi în Bulgaria: „Ni s-a spus că nu va mai vorbi, este un miracol!”

0
Publicat:

O tânără de 23 de ani, care a suferit leziuni grave în urma unei lovituri de schi din Bulgaria și care a primit cinci la sută șanse de supraviețuire, s-a vindecat în mod miraculos.

Tânăra s-a accidentat grav pe o partie din Bulgaria FOTO: Arhivă/Adevărul
Tânăra s-a accidentat grav pe o partie din Bulgaria FOTO: Arhivă/Adevărul

Olivia Corbiere, din Marea Britanie, a căzut într-o râpă din Bansko. În urma accidentului groaznic de schi, a suferit o sângerare cerebrală, leziuni pulmonare, un pelvis și un nas rupt și trei vertebre fracturate, scrie dailymail. 

Familia a fost anunțată că tânăra are șanse limitate de supraviețuire și că s-ar putea să nu mai vorbească niciodată dacă o va face. În Bulgaria, Olivia a fost plasată într-o comă indusă medical, ulterior fiind dusă cu avionul în Marea Britanie pentru tratament de specialitate. 

Într-un mod miraculos, tânăra s-a recuperat suficient pentru a se întoarce acasă după șase săptămâni. Are încă o pierdere a auzului și leziuni ale nervilor pe partea dreaptă a feței, însă medicii sunt uimiți de evoluția ei. 

Se simte absolut ca un miracol. Nu mă înțelege greșit, neurochirurgul bulgar i-a salvat viața Oliviei, dar grija din Anglia este inegalabilă. Au verificat-o constant. Ni s-a spus că are cinci la sută șanse de a trăi și că poate nu vorbește, dar a făcut toate astea. Le-a dovedit că se înșeală, devine din ce în ce mai puternică. Acum, ea poate să râdă și să glumească despre ea însăși și despre lucruri de genul ăsta. Asta e foarte, foarte bine”, a povestit mama tinerei. 

Olivia i-a mulțumit surorii ei Phoebe Corbiere, în vârstă de 19 ani, dar și celor cinci prieteni apropiați care au fost alături de ea când a avut accidentul. Tânăra spune că acțiunile lor rapide i-au salvat viața.

„Trei dintre ei au sărit în râpă și m-au ajutat să ies, iar apoi ceilalți au sunat la serviciile de urgență. Nici nu s-au gândit nici măcar o secundă să nu sară și s-ar fi putut răni. Sunt incredibili. Sunt fabuloase, sunt uimitoare. Când am fost în spital, le-am mulțumit că au făcut ceea ce au făcut pentru că mi-au salvat viața”, a spus Olivia.

Cum s-a petrecut accidentul

Olivia a plecat în excursia de schi, în martie 2024, cu sora și prietenii ei Laura Howe, 23 de ani, Charlotte Howe, 20 de ani, Georgia Cooke, 23 de ani, Ellise Cowley, 23 de ani și Anastasia Griffith, 23 de ani.

În timp ce se îndrepta pe o potecă de schi, ea s-a prăbușit într-o râpă. 

„Schiul meu drept a trecut peste schiul stâng și asta m-a făcut să pierd controlul. Am intrat apoi în râpă. Pentru că există o picătură atât de mare și pentru că era vreme mai caldă și s-a topit, nu am putut să ies din ea așa cum aș face de obicei”, a mărturisit Olivia, pentru publicația citată. 

Prietenii Oliviei au sunat pentru o ambulanță și ea a fost transportată de urgență la un spital, unde medicii șocați au spus că „nu au văzut niciodată” o rănire la cap atât de gravă.  Mai târziu, a suferit patru ore de intervenție chirurgicală de urgență

Olivia speră acum să ajungă din nou pe pârtiile de schi 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite