Statele Unite au executat noi lovituri împotriva rebelilor houthi din Yemen

0
Publicat:

Statele Unite au anunţat că au executat noi lovituri împotriva a patru drone de suprafaţă şi şapte rachete de croazieră „pregătite să fie lansate împotriva navelor din Marea Roşie” de către rebelii houthi din Yemen, notează AFP, scrie Agerpres.

Navă transport containere FOTO: Shutterstock (Arhivă)
Navă transport containere FOTO: Shutterstock (Arhivă)

Țintele au fost „identificate în zonele din Yemen controlate de houthi" şi reprezentau o ameninţare iminentă”, a comunicat Comandamentul militar al Statelor Unite pentru Orientul Mijlociu (CENTCOM) pe reţeaua socială X (fostă Twitter).

Din luna noiembrie, rebelii houthi au ca obiective nave din Marea Roşie şi Golful Aden pe care le consideră ca având legături cu Israelul în semn de solidaritate față de palestinienii din Fâşia Gaza.

Atacurile lansate de houthi i-au forţat pe mulţi armatori să suspende trecerea prin această zonă pe unde tranzitează aproximativ 12% din comerţul mondial.

Ca răspuns, Washingtonul, care a anunţat că îi va desemna din nou drept entitate 'teroristă', a înfiinţat în decembrie o coaliţie multinaţională pentru protejarea transportului maritime în regiune.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite