Statele Unite au declarat că mai mulți militari americani ar fi putut fi răniți într-un atac asupra unei baze din Irak

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comandamentul Central al Statelor Unite a relatat că personalul militar este supus unor examinări medicale

Baza militară americană de la Ain Al-Asad. Foto: Arhiva Adevărul
Baza militară americană de la Ain Al-Asad. Foto: Arhiva Adevărul

Mai multe trupe americane sunt examinate pentru leziuni cerebrale traumatice după ce sâmbătă a fost atacată baza Ain al-Assad din estul Irakului, a raportat Comandamentul Central al SUA (CENTCOM).

Pe 20 ianuarie, la aproximativ 18:30, ora Bagdadului, mai multe rachete balistice au fost lansate de grupuri susținute de Iran în estul Irakului la baza Ain al-Assad. Majoritatea rachetelor au fost interceptate de sistemele de apărare aeriană, restul au lovit baza. . Evaluarea daunelor este în curs de desfășurare. Mai mulți militari americani sunt evaluați pentru leziuni cerebrale traumatice. Cel puțin un soldat irakian a fost rănit", a explicat CENTCOM într-o declarație pentru X.

Al Hadath TV a raportat că baza Ain al-Assad, care este folosită de forțele coaliției internaționale conduse de Statele Unite, a fost atacată de peste 20 de rachete. Potrivit acestuia, bombardamentul a fost efectuat de grupuri militare șiite irakiene. Rachetele au fost trase din zona Al-Baghdadi din apropiere, din vestul provinciei Anbar. Forțele de securitate irakiene cercetează zona de unde se credea că a fost trasă o salvă de rachete către baza militară.

Milițiile șiite au avertizat anterior Statele Unite că vor crește numărul de operațiuni armate în Siria și Irak, deoarece „Washingtonul continuă să ofere asistență militară armatei israeliene, care ucide civili în Fâșia Gaza și în sudul Libanului”. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite