Atac cu rachete asupra unei baze din Irak unde se află trupe americane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două rachete au căzut în interiorul bazei aeriene din Irak Ain al-Asad, la vest de Bagdad, unde se află staţionate forţe americane şi alte forţe internaţionale, au declarat marţi două surse de securitate citate de Reuters.

Baza aeriana americana de la Ain al Asad din Irak
Baza aeriana americana de la Ain al-Asad din Irak. Foto AFP (Arhivă)

Una dintre surse a precizat că rachetele erau de dimensiuni mari, iar un lansator de rachete a fost găsit la aproximativ 50 km sud-est de bază, scrie Agerpres.

Baza aeriană Ain al-Asad este situată în vestul provinciei Anbar, notează Reuters.

Săptămâna aceasta, Statele Unite au ordonat evacuarea personalului neesențial de la ambasada lor la Bagdad, capitala Irakului, și din consulatul SUA la Erbil, a transmis Departamentul de Stat american, pe fondul creșterii tensiunilor în regiune.

Ordinul a fost emis „din cauza ameninţărilor crescânde de securitate la adresa personalului şi intereselor Statelor Unite”.

Ordinul se aplică „membrilor eligibili ai familiilor (angajaţilor) şi angajaţilor neesenţiali” ai misiunii diplomatice americane în Irak.

De asemenea, Statele Unite le cere cetățenilor săi să nu călătorească în această Irak „din cauza terorismului, răpirilor, conflictelor armate, revoltelor şi capacităţii limitate a misiunii din Irak de a oferi asistenţă cetăţenilor americani”, notează comunicatul, care este o actualizare a recomandărilor şi avertismentelor de călătorie.  

Bazele militare care găzduiesc trupe americane au fost vizate de mai multe atacuri în Irak, unde facțiunile armate apropriate Iranului amenință interesele americane din cauza sprijinului SUA pentru Israel, ținta unui atac de proporții fără precedent efectuat la 7 octombrie de către mișcarea militantă palestiniană Hamas.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite