Şeful serviciilor secrete ruse: Facem echipă cu Statele Unite pe problemele de securitate cibernetică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Leksandr Bortnikov FOTO Arhiva
Leksandr Bortnikov FOTO Arhiva

După o conferinţă recentă a serviciilor externe de securitate şi agenţiilor guvernamentale, şeful Serviciului de Securitate al Rusiei, FSB, a făcut un anunţ suprinzător, potrivit căruia Rusia şi Statele Unite au realuat cooperarea pe probleme de securitate cibernetică.

„Menţinem contacte de lucru ale experţilor noştri şi şefilor de unităţi speciale cu Agenţia Centrală de Informaţii (CIA), Biroul Federal de Investigaţii (FBI) şi Agenţia antidrog (DEA), a spus gen. Aleksandr Bortnikov, notând că astfel de contacte ar trebui să fie mereu existente, indiferent de situaţia politicii externe. 

O cooperare în culise cu administraţia Trump, în special atunci când vine vorba despre infracţiunile cibernetice şi terorism, este o temă pe care Kremlinul o aduce în centrul atenţiei din când în când. Potrivit surselor Daily Beast, există într-adevăr consultări la nivel practic, dar pentru oficialii din serviciile americane de informaţii este un joc foarte delicat şi periculos, complicat foarte mult de către înclinaţiile lui Donald Trump.

Ca răspuns la întrebările stârnite de declaraţia lui Bortnikov, purtătorii de cuvânt ai CIA şi DEA au spus că agenţiile nu au nimic de declarat. FBI nu a răspuns solicitărilor Daily Beast pentru un punct de vedere.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite