Republica Moldova primeşte un împrumut de 574 de milioane de dolari de la FMI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fondul Monetar Internaţional a aprobat vineri un împrumut de 574 de milioane de dolari destinat Republicii Moldova, pentru a ajuta această ţară, printre cele mai sărace din Europa, să depăşească criză economică în care s-a adâncit, transmite AFP.

Împrumutul se acordă în două tranşe, una deblocată în cadrul unei proceduri rezervate celor mai sărace state membre, fără interes până la sfârşitul anului 2010, şi cealaltă asupra unui interes redus dar prevăzând o perioada de patru ani şi jumătate fără rambursare.

Acest ajutor urmează "să sprijine programul economic al ţării care încearcă să restabilească viabilitatea bugetului său şi poziţia sa externă, să apere stabilitatea sa financiară, să reducă sărăcia şi să urce creşterea economică", a precizat FMI.

Republica Moldova este împotmolită de mai multe luni într-o profundă criză politică, parlamentul fiind incapabil să aleagă un preşedinte în pofida a două alegeri legislative succesive în 2009, după care ar urma altele în acest an, scrie Agerpres.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite