Reprezentantul ONU în Burkina Faso a fost declarat persona non grata

0
Publicat:

Barbara Manzi a fost numită de secretarul general al ONU António Guterres în funcția de coordonator al ONU pentru Burkina Faso în august 2021. 

Barbara Manzi, coordonator al ONU pentru Burkina Faso. Foto: UN/Burkina Faso
Barbara Manzi, coordonator al ONU pentru Burkina Faso. Foto: UN/Burkina Faso

Autoritățile din Burkina Faso l-au declarat vineri pe reprezentantul ONU, Barbara Manzi, persona non grata, se precizează într-o declarație a Ministerului Afacerilor Externe, Cooperării Regionale și Afacerilor Burkinezilor din Străinătate din țara ves-africană.

Manzi trebuie să părăsească teritoriul Burkina Faso până pe 23 decembrie”, se arată în documentul, publicat de portalul de știri Burkina 24. Explicând măsura actuală a autorităților, ministrul de Externe din Burkina Faso, Olivia Ragnagnevende Ruamba, a arătat că declarația recentă a lui Manzi despre haosul iminent cauzat de acțiunile grupărilor teroriste a discreditat Burkina Faso și a speriat potențialii investitori.

În august 2021, Manzi a fost numit de secretarul general al ONU, António Guterres, în postul de coordonator al ONU pentru Burkina Faso. De asemenea, i s-au încredințat funcțiile reprezentantului ONU pe probleme umanitare. Manzi are o experiență îndelungată de lucru în diferite structuri ONU.

Joi a devenit cunoscut faptul că autoritățile din Burkina Faso au expulzat doi cetățeni francezi care au fost reținuți pentru activități de spionaj. La 3 decembrie anul curent, prin ordin al guvernului Burkina Faso, postul de radio francez Radio France International a fost suspendat pentru diseminarea de informații care, potrivit autorităților, intimidau populația locală și înlesneau acțiunile grupărilor teroriste în încercările lor de a preveni mobilizarea cetăţenilor în apărarea ţării.

Burkina Faso a devenit în ultimii ani epicentrul activității teroriste a grupărilor islamiste din Africa de Vest. Două grupuri teroriste operează în părțile de est și nord-est ale țării: Statul Islamic din Sahara Mare, care este o structură a Statului Islamic și Ansar al-Islam. 

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite