Un masacru sălbatic din Burkina Faso a fost executat în mare parte de copii

0
0
Trupe în Burkina Faso / FOTO EPA-EFE
Trupe în Burkina Faso / FOTO EPA-EFE

Un masacru din Burkina Faso în care au fost omorâţi peste 130 de oameni  a fost executat în mare parte de copii cu vârste între 12 şi 14 ani, conform unor informaţii transmise de ONU.

Masacrul a avut loc pe 4 iunie. Atacatorii au pătruns într-un sat din nord-estul statului Burkina Faso şi început să-i execute pe locuitori şi să dea foc caselor, în ceea ce a fost catalogat drept cel mai grav atac din ultimii ani într-o regiune şi aşa grav afectată de grupări jihadiste, notează Reuters.

Un purtător de cuvânt al guvernului a anunţat că majoritatea atacatorilor erau copii, iar ONU a condamnat în termeni duri evenimentele.

„Condamnăm puternic recrutarea de copii şi de adolescenţi de grupări armate. Este o încălcare gravă a drepturilor fundamentale ale copilului”, a transmis UNICEF.

În ciuda intervenţiei unei coaliţii internaţionale şi a trupelor ONU de păstrare a păcii, jihadiştii continuă să facă victime în Sahel, inclusiv în Mali şi Niger.

Oficialii din nordul statului Burkina Faso, regiune controlată în mare parte de jihadişti, au declarat că grupările armate au recrutat tot mai mulţi copii în ultimii ani.

Atacul de la începutul lunii reprezintă un nou punct negativ în abisul în care se află Burkina Faso. Începând cu 2018, sute de oameni au fost ucişi şi peste un milion au rămas fără locuinţe, ajungând în tabere de refugiaţi din zonele aride ale statului african.

Mai multe - În lume

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite