Regimul chinez trece pe regim de austeritate şi interzice delicatesele la recepţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regimul comunist chinez, angajat într-o campanie de austeritate guvernamentală, a interzis ca la mesele oficiale să se mai servească meniuri cu animale exotice, cum ar supa din aripioare de rechin sau cuiburile de rândunică, relatează agenţia EFE, citată de agerpres.ro.

Interdicţia a fost anunţată luni de Comitetul Central al Partidului Comunist şi de Consiliul de Stat (guvernul). Măsura făce parte dintr-o listă lungă de reduceri de cheltuieli la recepţii şi călătorii oficiale.

Astfel, se mai interzic, printre altele, ţigările şi băuturile de lux, iar în timpul călătoriilor de serviciu oficialii chinezi vor avea dreptul să participe numai la mesele oferite de gazde şi responsabilii locali nu se pot caza la hotel în camere de lux. De asemenea, înalţii funcţionari guvernamentali nu mai pot organiza activităţi şi conferinţe în zone de divertisment sau de interes turistic.

Aceste măsuri de austeritate survin la un an de la revigorarea campaniei de luptă împotriva corupţiei, ce a coincis cu preluarea puterii de către actualul preşedinte Xi Jinping, secretar general al partidului.
 

citeşte şi:

FOTO Shanghai, paralizat de smogul periculos. Autorităţile au pierdut controlul asupra nivelului de poluare

Shanghai, cel mai populat oraş din China, mai este recunoscut şi pentru calitatea foarte proastă a aerului, iar situaţia scăpat de sub controlul autorităţilor. Ultima evaluare a agenţiei oficiale de monitorizare a poluării aerului arată că prezenţa particulelor periculoase pentru om a ajuns la nivelul 477, în timp ce limita admisă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii este de cel mult 20.

Puterea Chinei: Yuanul chinezesc a depăşit euro pentru prima dată în finanţarea schimburilor comerciale

Yuanul chinezesc a devenit în luna octombrie a doua cea mai utilizată monedă în finanţarea schimburilor comerciale la nivel mondial, depăşind pentru prima dată euro, în timp ce dolarul a rămas valuta dominantă, potrivit datelor organizaţiei Swift, citate de Bloomberg.

Autorităţile din China sunt mulţumite: cenzura a reuşit să cureţe Internetul

Oficiali chinezi laudă cenzura pe care au practicat-o în ultimii ani şi susţin că şi-a dovedit eficienţa pe Internet, oprind zvonurile. De cealaltă parte, activiştii pentru drepturile omului afirmă că, de fapt, nu face decât să anuleze dreptul cetăţenilor de a se exprima liber.

FOTO Proiectele-gigant prin care China a redesenat lumea

Chinezii au o zicală: „Dacă vrei să fii bogat, prima dată trebuie să construieşti drumurile”.  Aşa că s-au pus pe construit. Şi nu numai drumuri, ci şi poduri, căi ferate şi alte proiecte-mamut. Dincolo de beneficiile de imagine, Beijingul a reuşit în acest fel să dea de muncă populaţiei şi să evite intrarea în criză.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite