Reforma justiției, pusă pe „pauză” în Israel, după luni de proteste. Anunțul premierului Netanyahu

0
Publicat:

Procesul de adoptare a reformei justiţiei, în Israel, a fost amânat. Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a anunţat, luni, o „pauză” în acest sens. Proiectele de lege sunt examinate în parlament și, deopotrivă, contestate în stradă, de aproximativ trei luni, potrivit AFP.

Benjamin Netanyahu a anunțat amânarea adoptării a reformei justiţiei FOTO Arhivă
Benjamin Netanyahu a anunțat amânarea adoptării a reformei justiţiei FOTO Arhivă

Mesajul premierului israelian, Benjamin Netanyahu

Într-un mesaj către naţiune, transmis după consultări politice cu unii dintre partenerii din coaliţia aflată la putere, Netanyahu a anunţat că adoptarea definitivă a diferite proiecte de lege privind reforma a fost amânată. Dezbateri pe această temă vor avea loc în cadrul următoarei sesiuni parlamentare, care este programată să se deschidă după Paştele Evreiesc (5-13 aprilie).

Astfel, el cedează, parţial, în faţa cererilor opozanţilor.

Oponenţii acestui plan de a înăspri controlul parlamentului asupra proceselor judiciare au atras atenţia că acesta reprezintă o ameninţare pentru democraţie şi au mobilizat proteste ample împotriva sa.

O mulţime uriaşă, estimată la 80.000 de manifestanţi, conform media israeliene, s-a adunat luni după-amiază în jurul parlamentului la Ierusalim pentru a protesta împotriva reformei.

Cel mai mare sindicat din ţară a făcut apel luni la grevă generală, în mare parte respectată în sectorul public, dar şi în companii private, fapt extrem de rar.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite