Joe Biden nu se teme de un „război civil" în Israel. Mesajul transmis de Casa Albă

0
Publicat:

Preşedintele Joe Biden „nu se teme că Israelul se va îndrepta spre un război civil", a spus luni un purtător de cuvânt de la Casa Albă, informează AFP, citată de Agerpres.

Protest in Israel. FOTO Profimedia
Protest in Israel. FOTO Profimedia

Afirmația a fost făcută ca răspuns la o întrebare despre criza gravă prin care trece Israelul.

„Israelul are o lungă tradiţie democratică", a declarat John Kirby, purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională, amintind totuşi că SUA au „îngrijorări" în legătură cu proiectul de reformă a justiţiei al premierului Benjamin Netanyahu, care urmează să facă un anunţ în cursul serii de luni.

 Zeci de mii de israelieni au protestat duminică seară în toată țara, într-o manifestare spontană de revoltă față de decizia premierului Benjamin Netanyahu de a-și concedia ministrul apărării, după ce acesta a cerut o pauză în proiectul de reformare a sistemul judiciar, relatează The Guardian.

Preşedintele israelian Isaac Herzog a cerut luni guvernului să oprească „imediat” activitatea legislativului asupra proiectului de reformă judiciară care divizează ţara, după o noapte marcată de ciocniri între manifestanţi şi poliţie, relatează AFP, Reuters şi DPA.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite