Qatar speră că acordul de armistițiu între Israel și Gruparea Hamas va putea fi prelungit

0
Publicat:

 Qatarul speră ca acordul de armistiţiu dintre Israel şi gruparea islamistă Hamas să fie prelungit dincolo de cele patru zile prevăzute în prezent, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Qatar, Majed Al-Ansari, relatează dpa, conform Agerpres.

Ministrul de Externe din Qatar, Majed Al-Ansari, ține o conferință de presă
Ministrul de Externe din Qatar, Majed Al-Ansari. Foto: Qatar Day

"Ceea ce sperăm este ca impulsul oferit de eliberările (de ostatici şi prizonieri) din aceste două zile şi de acest acord de patru zile să ne permită să prelungim armistiţiul dincolo de aceste patru zile şi să începem discuţii despre restul ostaticilor", a declarat Al-Ansari pentru postul de televiziune american CNN.

Ca urmare a medierii Qatarului, Hamas a eliberat sâmbătă un al doilea grup de ostatici. Un prim grup a fost eliberat vineri

Actualul acord de armistiţiu între Israel şi Hamas prevede 4 zile de încetare a focului, care urmează să se încheie luni, şi eliberarea a 150 de deţinuţi palestinieni de către Israel, în schimbul eliberării a 50 de ostatici ai Hamas.

Qatarul va discuta, de asemenea, cu Egiptul, SUA şi ambele părţi implicate la conflict pentru a se asigura că ajutorul umanitar convenit în cadrul acordului va ajunge în Fâşia Gaza, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Qatar.

Acordul prevede ca 300 de camioane care transportă alimente, echipamente medicale şi combustibil să ajungă în Fâşia Gaza, potrivit informaţiilor publicate săptămâna trecută de autorităţile israeliene.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite