Qatarul anunță că vor fi eliberați de Hamas încă 13 ostatici israelieni, șapte cetățeni străini, iar 39 de palestinieni vor părăsi închisorile israeliene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Qatarul a anunţat sâmbătă seară că până la finalul zilei vor mai fi eliberaţi 13 ostatici israelieni şi alţi şapte străini ţinuţi în Fâşia Gaza de mişcarea palestiniană Hamas, precum şi 39 de deţinuţi palestinieni din închisorile israeliene, în a doua zi a armistiţiului de patru zile între Israel şi Hamas început vineri dimineaţă, relatează AFP, conform Agerpres.

Ostatici eliberați de Hamas Foto Profimedia
Ostatici eliberați de Hamas Foto Profimedia

''După o amânare, obstacolele în calea eliberării prizonierilor au fost depăşite ca urmare a contactelor Qatarului şi Egiptului cu cele două tabere'', a declarat pe platforma X (fosta Twitter) purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe qatarez, Majed Al-Ansari.

Vineri a fost eliberat din Gaza un prim grup de 13 ostatici israelieni, printre aceştia neaflându-se niciun bărbat

În virtutea acordului cu Hamas, Israelul a eliberat vineri, la rândul său, 39 de femei şi minori palestinieni din închisori. În plus faţă de ostaticii israelieni, mişcarea palestiniană Hamas a mai pus în libertate, în baza unui acord separat, zece thailandezi şi un filipinez, luaţi captivi în atacul din 7 octombrie, a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Doha.

Armistiţiul între Israel şi mişcarea palestiniană Hamas în Gaza a intrat în vigoare vineri, la ora locală 07:00 (05:00 GMT). În această pauză de patru zile urmează să fie eliberaţi în total 50 de ostatici ai Hamas în Gaza şi 150 de deţinuţi palestinieni, aceştia din urmă aflaţi în închisori israeliene.

Știri Externe



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite