Miniștrii de Externe din Iordania, Egipt, Arabia Saudită, EAU, Qatar și SUA se întâlnesc sâmbătă la Amman

0
Publicat:

Miniştrii de externe din Iordania, Egipt, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite şi Qatar se vor întâlni sâmbătă la Amman cu şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, pentru a discuta despre mijloace de a „pune capăt războiului din Gaza".

Război Israel - Hamas. FOTO Colaj Profimedia
Război Israel - Hamas. FOTO Colaj Profimedia

Anunțul a fost făcut, potrivit Agerpres, de diplomaţia iordaniană, citată de AFP.

MAE de la Amman a precizat într-un comunicat că la reuniune va participa şi un reprezentant al Autorităţii palestiniene şi că discuţiile se vor axa de asemenea asupra „repercusiunilor (...) escaladării periculoase care ameninţă securitatea în întreaga regiune”.

Blinken a solicitat „pauze umanitare”

Secretarul american de stat Antony Blinken s-a aflat vineri în Israel unde a subliniat că „Israelul are nu doar dreptul, ci şi obligaţia de a se apăra", dar a solicitat totodată „pauze umanitare" în teritoriul palestinian, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Blinken a făcut, de asemenea, apel să se facă mai mult pentru civilii palestinieni prinşi în capcană de război şi pentru a spori distribuţia de ajutor umanitar.

Amintim că, într-o scurtă declarație televizată înainte de începerea Shabbatului, premierul Benjamin Netanyahu a declarat că i-a spus secretarului de stat american Antony Blinken, aflat în vizită, că respinge orice întrerupere temporară a luptei împotriva Hamas care nu include „eliberarea ostaticilor noștri”.

De asemenea, el spune că Israelul „nu va permite intrarea de combustibil în Gaza”.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite