Programul militar secret al lui Kim Jong-un: armata investește în cai de luptă

0
Publicat:

Coreea de Nord a înființat o rețea de unități militare călare în toată țara, în încercarea de a readuce în prim plan profesia antică practicată de cavalerii războinici, potrivit The Times.

Kim Jong și unii dintre apropiații săi, fotografiați în timp ce călăreau FOTO EPA-EFE
Kim Jong și unii dintre apropiații săi, fotografiați în timp ce călăreau FOTO EPA-EFE

Armata nord-coreeană a investit resurse semnificative pe un instrument de război pe care nu s-a mai pus bază încă de la începutul secolului XX, și anume caii de luptă. Imaginile din satelit arată că forțele armate ale Coreei de Nord au construit cel puțin 12 noi piste de călărie și grajduri în mai multe baze militare în a doua jumătate a anului trecut și s-ar putea să fi jucat un rol în realizarea a alte 5 astfel de construcții.

Imagini din satelit cu pistele de călărie și grajduri în mai multe baze militare FOTO Google Earth
Imagini din satelit cu pistele de călărie și grajduri în mai multe baze militare FOTO Google Earth

Potrivit datelor oficiale, Phenianul a cheltuit cel puțin 600.000 de dolari pe cai pur sânge importați din Rusia în ultimii trei ani, potrivit unei investigații a site-ului NK News, motivul fiind necunoscut. Este puțin probabil ca nord-coreenii să folosească soldații călare într-un război real. Familia care conduce Coreea de Nord are o obsesie față de cai și recentele aventuri ecvestre ale liderului Kim Jong-un sugerează că acesta folosește caii ca pe un simbol de propagandă și, posibil, pentru un program extins de creștere a cailor pentru export.

Liderul nord-coreean deține zeci de vile luxoase

Majoritatea noilor piste de echitație aparțin de unitățile militare, dar acestea ar putea să fie folosite pentru a crește și antrena caii pentru uzul personal al lui Kim și al familiei sale. Statul nord-coreean publică în mod constant imagini cu Kim alături de caii săi.

Liderul nord-coreean deține zeci de vile luxoase în toate colțurile acestei țări în care populația este foarte săracă. Unele dintre vilele lui Kim s-ar putea să rămână nefolosite foarte mult timp.

O posibilă măsură din cauza lipsei combustibilului

Calul alb este un simbol al puterii în cultura coreeană. În anul 2021, dictatorul Kim apare într-un film de propagandă în timp ce călărește și privește spre răsărit la una dintre vilele sale. Acesta galopează în mare viteză cu soția, sora și consilierii cei mai apropiați.

Noile construcții ar putea semnala intenția armatei de a spori patrulele călare de la granițele țării, aceasta fiind poate o măsură de avarie luată din cauza lipsei combustibilului. „Caii nu mai sunt folosiți în război, dar calul de luptă este important din perspectiva faptului că arată măreția armatei” este unul dintre citatele atribuite lui Kim afișate în clubul de echitație Mirim.

Pe tot parcursul anului trecut, Coreea de Nord a lansat un număr record de rachete și s-a apropiat de obiectivul său de a desfășura arme nucleare tactice.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite