Premierul australian promite sprijin statului Victoria după ce incendiile de vegetaţie au distrus mai multe locuinţe

0
Publicat:

Premierul Australiei, Anthony Albanese, a promis duminică să ofere suportul necesar statului Victoria, afectat de mai multe zile de incendii de vegetaţie care au distrus locuinţe, după ce autorităţile au avertizat că temperaturile ridicate ar putea spori incendiile săptămâna aceasta, informează Reuters, scrie Agerpres.

Steag Australia FOTO: Shutterstock
Steag Australia FOTO: Shutterstock

„Vom oferi tot sprijinul de care este nevoie în Victoria”, a declarat Albanese în faţa reporterilor în oraşul Frankston, Victoria, potrivit unui transcript.

„Este o aducere aminte că trebuie să fim vigilenţi şi să continuăm să luptăm şi să acţionăm împotriva ameninţării pe care o reprezintă schimbările climatice”, a mai spus acesta.

Incendiile au ucis animale de la ferme, au distrus şase locuinţe şi au forţat peste 2.000 de persoane să părăsească localităţi din vest şi să se îndrepte spre oraşul Ballarat, situat la 95 de kilometri vest de capitala statului, Melbourne.

Australia suportă consecinţele unui model climatic de tip El Nino, asociat cu fenomene extreme cum ar fi incendiile de vegetaţie, cicloanele şi secetele puternice.

Peste 15 incendii de vegetaţie erau prezente duminică în statul Victoria, dintre care cel mai amplu, etichetat cu cel de-al doilea nivel de pericol, ardea în proximitatea unor localităţi izolate, potrivit autorităţii pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă din acest stat.

Autorităţile regionale au declarat că există îngrijorări în ceea ce priveşte vremea săptămâna aceasta, în special miercuri şi joi, când sunt prognozate temperaturi extreme care ar putea înteţi flăcările.

Circa 1.000 de pompieri asistaţi de peste 50 de aeronave s-au luptat cu flăcările de la debutul incendiilor.

Cele mai recente două sezoane de incendii de vegetaţie în Australia au fost slabe în comparaţie cu ”Vara neagră” 2019-2020, atunci incendiile de vegetaţie au distrus o regiune de mărimea Turciei, au ucis 33 de persoane şi circa 3 miliarde de animale.

În lumePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite