Mii de oameni s-au refugiat pe o plajă din calea flăcărilor care devastează Australia: imagini înfiorătoare FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagini înfiorătoare din Mallacoota FOTO Twitter
Imagini înfiorătoare din Mallacoota FOTO Twitter

Incendiile izbucnite încă din luna octombrie continuă să facă ravagii în sud-estul Australiei, bilanţul victimelor ajungând la 12 morţi, printre victime numărându-se trei pompieri voluntari. Mii de oameni care au fugit din casele lor aflate în calea flăcărilor au fost nevoiţi să se refugieze pe o plajă.

Aproximativ 4.000 de rezidenţi şi turişti au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele şi locurile de cazare din oraşul Mallacoota, din regiunea Victoria, au spus autorităţile. În oraşul în care vuiau sirenele care anunţau că se apropie incendiul localnicii s-au adăpostit pe plaja din apropiere, respectând protocolul de evacuare, iar unii chiar au intrat în apă, potrivit CNN. Oamenii au fost sfătuiţi din timp să evacueze, deoarece nu există nicio garanţie că pompierii pot ajunge la ei pentru a-i ajuta.

"Oraşul Mallacoota este atacat, totul este negru şi foarte înfricoşător", a declarat comisarul Andrew Crisp din cadrul Serviciului pentru Situaţii de Urgenţă din Victoria.

Incendiu Australia FOTO Twitter

Deşi fotografiile au fost surprinse în plină zi, cerul este negru din cauza fumului. Iată explicaţiile unei australience care a postat pe Twitter filmuleţul de mai jos: "Dacă nu sunteţi în Australia, lasaţi-mă să vă explic: este dimineaţă, soarele a răsărit, este ora 9:30. Cu toate acestea, cerul este negru din cauza fumului gros. Din cer cade cenuşă. Este terifiant".

Marţi, au mai fost găsite decedate două persoane, tată şi fiu, în incendiile de vegetaţie violente. Cei doi au murit în timp ce încercau să îşi protejeze locuinţa din apropierea oraşului istoric Cobargo, la 380 de kilometri sud de Sydney. Un alt bărbat care a rămas să-şi protejeze casa din apropiere de Cobargo este dat dispărut. Bilanţul în urma incendiilor izbucnite în luna octombrie a ajuns astfel la 12 morţi. 

VIDEO Un koala însetat s-a căţărat pe bicicleta unui turist pentru a-i cere apă. Imaginile înduioşătoare au ajuns virale

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite