Incendii de vegetație în Australia, pe fondul unui val de căldură neobișnuit

0
Publicat:

Pompierii din Australia încearcă să pună capăt unor incendii de vegetație care au distrus mai multe case în orașul Perth, din statul Western Australia. Un val de căldură, rar întâlnit în timpul primăverii australe, a pus stăpânire pe această regiune.

Incendii de vegetație în Australia, în timpul primăverii - Foto Arhiva
Incendii de vegetație în Australia, în timpul primăverii - Foto Arhiva

În cursul zilei de joi temperaturile vor ajunge până la 40 de grade Celsius, potrivit Reuters. 

Zece locuințe au fost deja distruse, iar locuitorii afectați au fost evacuați. În urma incendiilor din suburbiile nordice ale orașului Perth, mai mulți pompieri au fost răniți, potrivit declarațiilor vicepremierului statului Western Australia, Rita Saffioti, oferite în cadrul unei conferinţe de presă.  

"Astăzi va fi o zi dificilă pentru toţi cei implicaţi, dar din nou vreau să le mulţumesc tuturor celor care au întreprins atât de multe pentru a reduce la minimum pagubele", a spus ea.  

"Este important de menţionat că datorită eforturilor lor nu au existat pierderi de vieţi omeneşti", a adăugat vicepremierul.  

Un centru de carantină COVID_19, care nu a fost folosit în timpul pandemiei, va fi pus la dispoziție de către autorități pentru a găzdui persoanele care au rămas fără adăpost în urma incendiilor, conform Agerpres. 

 .   

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite