Portul temporar american din largul Fâșiei Gaza va fi operațional „în următoarele zile”

0
Publicat:

Portul temporar construit de armata americană pentru a facilita livrarea de asistență în Fâşia Gaza va fi operaţional „în următoarele zile”, după întârzieri cauzate de condițiile meteorologice, a comunicat Pentagonul, scrie AFP, scrie AGERPRES.

U.S. Central Command FOTO: Facebook/CENTCOM
U.S. Central Command FOTO: Facebook/CENTCOM

Confruntat cu piedici din partea Israelului în privința livrării de ajutoare pe cale terestră către teritoriul palestinian afectat de un dezastru umanitar, preşedintele american Joe Biden a comunicat la începutul lui martie construcţia acestei instalaţii.

Portul temporar care a costat în jur de 320 de milioane de dolari, este finalizat, dar Pentagonul a anunţat săptămâna trecută că vremea nefavorabilă împiedică conectarea structurii cu malul Fâşiei Gaza şi că a rămas deocamdată în portul israelian Ashdod.

„În următoarele câteva zile, cred că va fi operaţional”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Pat Ryder, fără a anunţa o dată precisă.

Nave din cadrul flotei Marinei Statelor Unite sunt la faţa locului pentru a facilita operaţiunea.

O navă de tip portcontainer a părăsit Ciprul îndreptându-se spre Fâşia Gaza încărcată cu ajutoare ce vor fi descărcate folosind acest port temporar.

Comunitatea internaţională şi organizaţiile nonguvernamentale subliniază că acest coridor maritim, precum şi paraşutarea ajutoarelor în Fâşia Gaza de avioane din mai multe ţări nu pot înlocui asistența adusă pe cale terestră.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite