Peste 30 de persoane, majoritatea copii, au murit la un eveniment bisericesc din Nigeria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursă foto: captură Twitter/@WitnessUg
Sursă foto: captură Twitter/@WitnessUg

Peste 30 de oameni au fost ucişi şi alţii au fost răniţi sâmbătă, după ce oamenii s-au panicat şi au început să se îngrămădească la un eveniment bisericesc din oraşul Port Harcourt, din sud-estul Nigeriei, potrivit poliţiei şi oficialilor de securitate. Majoritatea victimelor au fost copii, relatează CNN.

Incidentul a avut loc la un club local de polo, unde Biserica Kings Assembly din apropiere a organizat un eveniment pentru donarea de cadouri, potrivit lui Olufemi Ayodele, un purtător de cuvânt regional al Corpului de Apărare Civilă din Nigeria.

„În timpul procesului de distribuire a cadourilor, a avut loc încăierare din cauza supraaglomerării. Majoritatea victimelor au fost copii”, a declarat oficialul nigerian. 

Evenimentul încă nu începuse oficial în monetul în care s-a declanşat incidentul, a declarat Grace Woyengikuro Iringe-Koko, purtătoare de cuvânt a poliţiei de stat. Oficialul a transmis că mulţimea a pătruns forţat în locaţie, în ciuda faptului că poarta a fost închisă, ceea ce a dus la încărcarea mortală.

Treizeci şi unu de persoane au decedat, a mai transmis Woyengikuro Iringe-Koko. Şapte persoane rănite au fost internate în spital după incident, a adăugat aceasta.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite