Un bărbat din Nigeria a primit 24 de ani de închisoare pentru comentarii pe Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Facebook Instagram Messenger Whatsapp FOTO Shutterstock

Un ateu din Nigeria a fost acuzat de blasfemie pe Facebook şi a primit 24 de ani de închisoare după ce a pledat vinovat. Acesta era cunoscut pentru opoziţia sa faţă de religia organizată.

Mubarak Bala a fost acuzat după ce a publicat în aprilie 2020 mai multe comentarii critice pe Facebook faţă de Islam. Autorităţile din regiunea Kano, în nordul Nigeriei, le-au interpretat ca fiind blasfemii şi insulte la adresa religiei.

Bărbatul a fost întrebat în timpul procesului dacă a fost obligat sau constrâns să pledeze vinovat la cele 18 acuzaţii şi a răspuns că a făcut acest lucru liber.

El a fost arestat în propria casă din nordul statului Kaduna, în urmă cu doi ani, iar apoi mutat în regiunea vecină, Kano, majoritar musulmană şi conservatoare, scrie CNN

Asociaţia Umanistă a Nigeriei, pe care o conduce Mubarak, a transmis marţi că acceptatea vinovăţiei a fost o surpriză pentru cei care îl reprezentau pe bărbat, nefiind o parte a strategiei stabilite cu avocaţii.

„Este foarte probabil că a fost intimidat sau păcălit pentru a pleda vinovat, sperând că astfel ar putea primi o pedeapsă mai uşoară”, au mai spus cei de la Asociaţie.

Avocatul lui Bala a spus, marţi, că sentinţa este „revoltătoare” şi că o va contesta.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite