Nigerienii care cred că se pot transforma în pisici sau să facă banii să apară de nicăieri. Ritualurile tragice care provoacă sute de victime

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: BBC
FOTO: BBC

Sute de victime sunt raportate anual în Nigeria, în urma unor astfel de tradiţii, care duc la trupuri mutilate, din cauza componentelor juju.

Un bărbat în vârstă de 24 de ani, care contestă puternic puterile supranaturalului în Nigeria, o ţară profund religioasă, a început o adevărată „vânătoare” a persoanelor care cred că oamenii se pot transforma în pisici sau  să se taie cu un cuţit fără a păţi nimic, în urma unor ritualuri. 

Înarmat cu un cuţit ascuţit şi având un megafon în cealaltă mână, Gbenga Adewoyin se plimbă printr-o piaţă din oraşul Ibadan, în sud-vestul Nigeriei şi spune că oferă 6.000 de dolari celor care pot dovedi existenţa supranaturalului. 

Religiile tradiţionale africane şi componentele sale juju sunt larg răspândite în Nigeria, multe persoane combinându-le cu creştinismul sau islamul. Astfel, printre credinţele nigerienilor, se regăsesc şi farmecele care ar permite oamenilor să se transforme în pisici sau să facă să apară banii de nicăieri, într-o oală de lut. Aceste credinţe ar aparţine chiar şi celor de un înalt mediu academic din Nigeria, scrie BBC.

„Această abilitate de a te putea transforma într-o pisică, de a dispărea şi de a reapărea, aceste lucruri sunt posibile în dinamica religiei tradiţionale africane. Deşi sună ilogic, ca poveştile bătrânilor, totuşi, din ceea ce am văzut şi auzit, aceste lucruri sunt posibile”, a declarat Jude Akanbi, lector la Crowther Graduate Theological Seminary din Abẹ́òkúta.


Femeile singure sunt de multe ori victimele unor crime înfiorătoare în Nigeria, din cauza acestor practici. Aceste obiceiuri au început în anii 90 şi au dus la proteste puternice, după ce un băiat în vârstă de 11 ani a fost răpit şi ucis în 1996. Acum, când reţelele de socializare sunt la putere, nu există o singură zi în care să nu fie raportată dispariţia unei persoane sau să apară imagini cu trupuri mutilate în urma tradiţiilor juju.  

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Aventurile unui tânăr suedez în România. „Mi-au zis că e doar sărăcie şi mizerie, eu le arăt tuturor că e cu totul altceva”

Viziunea lui Biden asupra rolului SUA în ordinea viitoare a lumii + „Planul în 10 puncte“

În lumePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite