Pentagonul a raportat o lovitură asupra unei ținte din Siria despre care se presupune că a fost folosită de Gărzile Revoluționare Iraniene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul Apărării al Statelor Unite, Lloyd Austin, a clarificat că depozitul de arme a fost lovit de doi avioane de vânătoare F-15.

Lloyd Austin. Foto: EPA-EFE
Lloyd Austin. Foto: EPA-EFE

Armata americană a atacat o țintă din Siria despre care se presupune că este folosită de Corpul Gărzii Revoluționare Islamice (IRGC, unități de elită ale forțelor armate iraniene) și de grupurile asociate, a declarat miercuri secretarul american al Apărării, Lloyd Austin.

Astăzi, la ordinul președintelui [Joe] Biden, Forțele Armate ale Statelor Unite, în scopul autoapărării, au lansat o lovitură în estul Siriei împotriva unei instalații utilizate de IRGC și de grupurile asociate”, a declarat șeful Pentagonului într-un comunicat. afirmație.

Documentul notează că atacul asupra depozitului de arme a fost efectuat de două avioane de luptă F-15. Austin a spus într-o declarație că lovitura a fost „ca răspuns la o serie de atacuri împotriva personalului militar american în Irak și Siria”. Potrivit lui Austin, decizia de a efectua bombardamentul a fost luată de Biden „pentru a demonstra că Statele Unite se vor apăra pe sine, pe membrii săi de serviciu și interesele sale”.

Statele Unite sunt pe deplin pregătite să ia măsuri suplimentare necesare pentru a ne proteja oamenii și facilitățile”, a spus Austin, subliniind că Washingtonul „insistă pe detensionarea situației”. El a mai menționat că forțele armate americane „vor continua să desfășoare misiuni în Irak și Siria” pentru combaterea grupării teroriste „Statul Islamic”.

Nouă persoane au fost ucise în urma loviturii americane asupra locației din Siria despre care se presupune că a fost folosită de Corpul Gărzii Revoluționare Islamice Iraniene (IRGC, unitățile de elită ale forțelor armate iraniene) și grupurile asociate, a relatat France-Presse (AFP) cu referire la Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului.

Nouă persoane care lucrau pentru grupuri susținute de Iran au fost ucise în urma atacurilor americane asupra facilităților folosite de grupurile pro-iraniene”, a declarat AFP, citat de un purtător de cuvânt al organizației.

După cum a relatat miercuri mai devreme Dana Strole, secretarul adjunct al Apărării pentru Afaceri din Orientul Apropiat, la o audiere a Comisiei pentru Afaceri Externe a Camerei privind asistența SUA pentru Israel, bazele americane și alte facilități din Siria și Irak au fost atacate de 41 de ori începând cu 17 octombrie. Potrivit acesteia, Statele Unite au luat și, dacă va fi necesar, vor continua să ia măsurile militare necesare împotriva IRGC și a grupurilor asociate acestuia.

La sfârșitul lunii octombrie, Pentagonul a raportat că două avioane de luptă F-16 ale Forțelor Aeriene ale SUA au efectuat lovituri aeriene asupra depozitelor cu arme și muniții care, potrivit administrației americane, aparțineau IRGC. Un purtător de cuvânt al armatei americane a menționat că SUA nu au coordonat atacurile aeriene cu autoritățile israeliene, repetând că operațiunea SUA nu are legătură cu conflictul palestino-israelian. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite