Tensiuni ruso-americane în Siria. Ministerul rus al Apărării acuză măsuri ale SUA care încalcă siguranța zborurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul rus al Apărării se plânge că piloții americani activează sistemul de arme atunci când se apropie de aeronave rusești.

Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Coaliția internațională antiteroristă condusă de SUA a încălcat măsurile de siguranță a zborurilor în Siria de 10 ori într-o singură zi. În special, piloții forțelor aeriene americane au activat de două ori sistemul de arme atunci când s-au apropiat de aeronave rusești, a declarat vineri contraamiralul Oleg Gurinov, șef adjunct al Centrului Rus pentru Reconcilierea părților în conflict din Siria.

Potrivit acestuia, partea rusă remediază încălcările sistematice țintite și grave ale protocoalelor de deconflict și ale Memorandumului bilateral privind siguranța aviației în Siria de către coaliția condusă de SUA.

În cursul zilei, au fost înregistrate 10 cazuri de încălcări legate de zborurile aeronavelor  fără pilot și ale aviației de coaliție, inclusiv două cazuri de activare a sistemelor de armament de către piloții de luptă ai Forțelor Aeriene ale SUA la apropierea de avioane tactice rusești care efectuează zboruri planificate de-a lungul granițelor Siriei. ”, a spus Gurinov. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite