Pentagonul anunţă că forţele americane din Irak şi Siria au fost vizate de 38 de atacuri în ultimele trei săptămâni

0
Publicat:

Pentagonul a anunţat luni că forţele americane şi aliaţii lor din Irak şi Siria au fost ţinta a 38 de atacuri cu drone sau rachete în mai puţin de trei săptămâni, atacuri în care au fost răniţi 45 de americani.

Pentagonul
Pentagonul

Numărul atacurilor care vizează forţele americane şi coaliţia internaţională antijihadistă desfăşurată în Irak şi Siria a crescut de la începutul războiului dintre Israel şi Hamas, mişcarea islamistă palestiniană aflată la putere în Fâşia Gaza şi susţinută de Iran, scrie Agerpres.

"Din 17 octombrie (...) am avut 20 de atacuri în Irak şi 18 în Siria, în total de 38", a declarat presei purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Pat Ryder, calificându-le drept "atacuri de hărţuire".

Washingtonul acuză Teheranul că a fost implicat în aceste atacuri prin intermediari.

Atacurile, soldate cu rănirea a 45 de militari americani, s-au înregistrat înainte de atacurile de răspuns efectuate la sfârşitul lunii octombrie în estul Siriei de SUA împotriva a două instalaţii folosite de Gardienii Revoluţiei şi de grupuri afiliate, potrivit ministerului american al apărării.

Washingtonul are aproximativ 900 de soldaţi în Siria şi aproape 2.500 în Irak, care luptă împotriva organizaţiei jihadiste Stat Islamic.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite