Pedepsele Statului Islamic: Adulterul, blasfemia şi sodomia se plătesc cu moartea. Terorizarea are ca pedeapsă exilul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sodomia se pedepseşte cu moartea. Un bărbat suspect de homosexualitate a fost aruncat de pe o clădire din Raqqa, Siria
Sodomia se pedepseşte cu moartea. Un bărbat suspect de homosexualitate a fost aruncat de pe o clădire din Raqqa, Siria

Statul Islamic a publicat o listă cu pedepse pentru infracţiunile reglementate de codul Sharia ce variază de la 80 de lovituri de bici pentru consumul de alcool, la tăierea mâinii pentru furt şi la moarte pentru blasfemie.

Legea Sharia, în interpretarea Statului Islamic (SI) va fi aplicată în zonele aflate sub controlul grupării teroriste care acum acoperă mare parte din Siria şi din Irak, notează „Daily Mail“.

Cei care comit adulter vor fi omorâţi cu pietre dacă erau căsătoriţi, iar dacă nu, li se vor aplica 100 de lovituri de bici, fie bărbat, fie femeie. Cei care se angajează în acte de sodomie (homosexualitate) vor fi condamnaţi la moarte, împreună cu cei care „spionează pentru necredincioşi“. Celor care fură li se va tăia mâna dreaptă şi piciorul stâng, iar pedeapsa pentru terorizarea oamenilor este exilul.

Charlie Winter, un cercetător din cadrul think-tank-ului Quilliam, spune că documentul publicat de Statul Islamic pare a fi autentic. El a declarat pentru „Independent“ că lista cu pedepse a fost publicată pe 16 decembrie 2014 de Statul Islamic din oraşul sirian Aleppo.

Săptămâna trecută, SI a publicat imagini cu crucificarea a doi bărbaţi acuzaţi de hoţie şi cu o femeie ce era omorâtă cu pietre, presupusă a fi vinovată de adulter. Gruparea teroristă a dat publicităţii şi un film în care doi bărbaţi sunt aruncaţi de pe acoperişul unei clădiri din Raqqa, Siria, pentru că erau homosexuali.

Se pare că militanţii SI au ucis şi trei crescători de porumbei în Irak, după ce au decis că este împotriva religiei islamice să creşti păsări. Extremiştii au mai executat şi 13 adolescenţi pentru că s-au uitat la un meci de fotbal între Irak şi Iordania. Tinerii microbişti au fost prinşi uitându-se la meci în Mosul, oraş irakian controlat de terorişti. Ei au fost adunaţi şi executaţi public de un pluton de execuţie.

Patru medici au fost ucişi recent în centrul Mosul după ce ar fi refuzat să trateze luptătorii SI. De asemenea, alţi 15 civili au fost executaţi în faţa unei mulţimi din Fallujah, pe 1 ianuarie, fiind suspectaţi că au cooperat cu forţele irakiene.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite