Statul Islamic scoate la licitaţie un contract privind fortificarea oraşului irakian Mosul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o clădire guvernamentală din Mosul, câţiva contractori irakieni s-au adunat pentru a licita pentru un contract de construcţii. Este o şedinţă de rutină ce are loc în oraşe de peste tot din lume, doar că aici contractul de construcţii reprezenta fortificări comandate de noua conducere a oraşului: Statul Islamic.

În cadrul licitaţiei pentru fortificarea oraşului irakian Mosul, un membru al grupării teroriste Stat Islamic (SI) a luat o hartă şi le-a explicat celor prezenţi ce se cere de la ei. „Potrivit cererii de ofertă stabilită de Statul Islamic, o tranşee de doi metri adâncime şi doi metri lăţime trebuie săpată în jurul Mosul“, a declarat o sursă din oraş, apropiată de procesul de licitare, citată de „Reuters“.

Cel care va câştiga licitaţia va fi plătit echivalentul a 4.000 de dolari pentru fiecare kilometru de tranşee, susţine sursa.

Licitaţia organizată în Mosul demonstrează determinarea Statului Islamic de a apăra oraşul pe care l-a cucerit în iunie 2014. Bogat în istorie musulmană, Mosulul este în centrul intenţiei grupării teroriste de a înfiinţa un califat modern în mari părţi din Siria şi din Irak.

Interviuri cu 11 rezidenţi din Mosul, care au reuşit să fugă luna aceasta, au dezvăluit cum Statul Islamic a creat un stat poliţienesc îndeajuns de puternic pentru a crea nemulţumire gravă printre locuitori şi a declanşa răzbunări militare, inclusiv uciderea unor lideri seniori.

Pe lângă tranşeea plănuită în jurul Mosului, militanţii au sigilat intrarea vestică a oraşului cu ziduri înalte din ciment. De asemenea au aruncat în aer un pod pe care kurzii l-ar fi putut folosi să atace oraşul.

Se vor lupta până la ultima picătură de sânge să apere Mosul, iar pentru ei această bătălie le poate defini existenţa. Pierderea Mosulului înseamnă o înfrângere finală pentru Statul Islamic din Irak“, a declarat un general în retragere ce locuia în Mosul.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite