Parlamentul libian intenţionează să-l declare persona non grata pe ambasadorul britanic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com

Motivul acestei reacţii a parlamentului a fost declaraţia Londrei de sprijin suplimentar pentru guvernul lui Abdel Hamid Dbeiba.

Camera Reprezentanţilor (Parlamentul) Libiei intenţionează să-l declare pe ambasadorul britanic persona non grata şi să ceară plecarea acestuia din ţară. Acest lucru a fost anunţat luni de către reprezentantul oficial al parlamentului, Abdullah Blikhak.

„Deputaţii au votat pe 28 decembrie problema declarării ambasadorului britanic la Tripoli, Caroline Herndall persona non grata, informând Ministerul de Externe cu privire la decizia corespunzătoare şi retragerea ambasadorului”, a spus el.

Motivul acestei reacţii a parlamentului libian a fost declaraţia Londrei de a oferi sprijin suplimentar pentru guvernul lui Abdel Hamid Dbeiba, care urma să demisioneze pe 24 decembrie, şi refuzul de a recunoaşte orice structuri paralele.

Marţi, parlamentul îşi va continua şedinţa pentru a discuta motivele amânării alegerilor. Deputaţii au ascultat raportul comisiei speciale, care a recomandat restructurarea organelor executive şi elaborarea unei noi foi de parcurs pentru pregătirea şi desfăşurarea alegerilor în ţară. În acelaşi timp, parlamentul a refuzat să stabilească date precise pentru vot.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite