Orban, întrebat dacă partidul pe care l-a fondat este unul antisistem: Sub nici o formă. Obiectivul pe care-l avem este să ne afiliem la PPE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban anunta formarea partidului Forta Dreptei Palatul Parlamentului FOTO Inquam Photos / Arhiv[
Ludovic Orban anunta formarea partidului Forta Dreptei Palatul Parlamentului FOTO Inquam Photos / Arhiv[

Fostul lider PNL, Ludovic Orban, a declarat la RFI că obiectivul noului partid, pe care l-a fondat, Forţa Dreptei, este ca formaţiunea să se afilieze Partidului Popular European din Parlamentul European. Ludovic Orban a mai explicat că partidul pe care îl conduce acum nu este unul antisistem. Liderul Dreptei Liberale susţine însă interesele statului trebuie reprezentate corect, iar „România are nevoie de o forţă politică de dreapta”.

„Am luat decizia de a începe o construcţie politică în primul rând dintr-o obligaţie morală pe care o am faţă de oamenii care au crezut în noi şi care ne-au acordat încrederea în 2020, în cadrul alegerilor locale şi parlamentare”, a declarat Ludovic Orban la RFI. 

Potrivit fostului lider al PNL, „din păcate, conducerea PNL a luat o decizie contrară promisiunilor electorale şi angajamentelor pe care le luase PNL, aducând PSD la guvernare. Practic, obligaţia morală pe care o am este de a susţine toate proiectele pe care noi ne-am angajat că le vom realiza. Doi: odată cu transformarea PNL într-o anexă a PSD, odată cu realizarea acestui proiect de guvernare, la ora actuală, nu mai există o forţă politică autentică de centru-dreapta-dreapta, care să se bazeze pe valorile, principiile curentelor doctrinare de dreapta liberalist-conservatorist-creştin-democrate”.

Liderul noului partid, Forţa Dreptei, a explicat că obiectivul său pentru organizaţia politică pe care a fondat-o este afielierea la PPE. 

„România are nevoie de această forţă politică de dreapta şi mă implic cu toată energia şi cu toată forţa în această construcţie care să reprezinte România dinamică, România care se mişcă, România întreprinzătorilor, România oamenilor care muncesc, care creează, care inovează, care schimbă lucrurile în bine (...). Obiectivul pe care-l avem este să ne afiliem la PPE, care grupează formaţiunile de centru-dreapta de la nivel european”, a mai commpletat Orban.

Reporter: Spuneaţi că Forţa Dreptei caută să atragă electoratul dezamăgit şi nereprezentat politic, cu valori conservatoare, creştine, dar aşa se nasc de fapt partidele antisistem. E Forţa Dreptei un partid antisistem?

Întrebat dacă formaţiunea politică pe care conduce acum este un partid antisistem, Ludovic Orban a răspuns: Cum să fie un partid antisistem? Sub nicio formă. A nu se confunda conservatorismul, de exemplu, cu anumite mişcări şi atitudini, care sunt calificate ca suveraniste, antieuropene. Una este reprezentarea corectă a intereselor naţionale, alta este propaganda împotriva proiectului european. Eu sunt un om care cred în proiectul european, sunt un euroatlantist, am susţinut cu toată tăria integrarea României în UE, în NATO. Sigur că în toate aceste structuri, interesele României trebuie reprezentate corect. Oamenii care reprezintă România trebuie să apere interesele României, aşa cum fac toţi politicienii statelor europene, adică nu trebuie să acceptăm decizii care ne dezavantajează în mod evident şi trebuie să ne creăm un mecanism de lobby, de influenţă asupra factorilor decizionali de la nivel european, care să ducă la decizii care sunt favorabile României.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite